Veilen - Hoe werkt het


1. Kennismaking

Wil je jouw woning verkopen? Graag maken wij eerst vrijblijvend kennis met je! Tijdens een persoonlijk gesprek leggen wij je stap voor stap uit hoe de online veiling werkt. De veiling werkt namelijk net even wat anders dan dat je wellicht gewend bent. Dit gesprek is met name bedoeld om je een beeld te geven van de veiling en is uiteraard geheel vrijblijvend.


2. Aanbieding maken

Mocht je gebruik willen maken van de veiling, is het belangrijk dat wij jouw woning zo goed mogelijk aanbieden. Hiervoor nemen wij uitgebreid de tijd en jouw persoonlijke wensen staan daarbij voorop. Het aanbieden van de woning zorgt ervoor dat de potentiële kopers precies weten wat zij van de woning kunnen verwachten. Zo bepalen wij in overleg met jou de richtprijs van de woning. Dit is dus niet de vraagprijs maar het bedrag waarmee de veiling zal starten. Er kan dan alleen boven dit bedrag geboden worden.


3. Woning promotie

De woning wordt uiteraard niet alleen aangeboden op onze site, maar ook op het platform van Funda. Hierbij worden foto’s, omschrijvingen en plattegronden van de woning gebruikt. Belangstellenden kunnen na registratie ook de kadastrale kaart, energielabel, lijst van zaken en vragenlijst bekijken en downloaden. Daarnaast wordt jouw woning ook op sociale media geplaatst, waaronder Instagram en Facebook. Ook plaatsen we een ‘Te koop’- bord bij jouw woning.
 

4. Kijkmomenten

Wij plannen minimaal twee kijkmomenten per veiling of plannen individuele bezichtigingen. Deze worden strategisch gepland om zoveel mogelijk geïnteresseerden naar je woning te laten kijken. Deze momenten worden ook duidelijk aangegeven op Funda en onze website. Als verkoper hoef je je daardoor niet druk te maken over allerlei bezichtigingen gedurende de hele week. Je weet dus direct waar je aan toe bent!


5. Start veiling

Er wordt vooraf duidelijk met je gecommuniceerd wanneer de veiling begint en wat de looptijd zal zijn. Het bieden begint vanaf de afgesproken richtprijs, daarna kunnen de geïnteresseerden per opbod bieden.


6. Het beste bod

Het gehele biedingsproces wordt online gedaan en is daarom volledig transparant. Kopers kunnen na registratie een bod uitbrengen op de woning. De kopers ontvangen per mail een bericht wanneer hun bod wordt overboden. De bieders kunnen zien hoelang de veiling nog duurt én tot en met de eindtijd hun bod nog aanpassen. Naast de prijs wordt er ook gevraagd om de voorwaarden erbij te vermelden zoals bijvoorbeeld: onder voorbehoud van financiering en de bieder mag zijn bod motiveren.


7. Koopovereenkomst

Nadat de veiling gesloten is wordt met jou besproken of de hoogste bieder de woning gegund krijgt. Het kan ook zijn dat iemand anders met betere voorwaarden de woning gegund krijgt. Bij een akkoord zullen wij een koopovereenkomst opmaken die door zowel de koper als verkoper ondertekend zal worden. De woning is dan op een eerlijke en transparante manier verkocht.


8. Notaris

Na het tekenen zal de koopovereenkomst passeren bij de notaris. De notaris zorgt dat de gemaakte afspraken worden nageleefd. De koopsom met de veilingfee van 2% van de richtprijs wordt aan de verkoper uitgekeerd. De veilingfee wordt via de notaris uitgekeerd aan verkopend makelaar, welke de veiling volledig coördineert. Verkoper heeft dus geen reguliere courtagekosten aan de makelaar, de koper betaalt immers de veilingfee van 2% van de richtprijs en de koper kan dit gewoon meenemen in zijn hypotheek.
 

Wij komen graag bij je langs voor een vrijblijvende gesprek en een toelichting op deze nieuwe dienst van ons.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring