Online bieden - Hoe werkt dat?


Het is belangrijk dat je, indien je geïnteresseerd bent in een huis, zelf komt kijken tijdens een kijkmoment of tijdens de Open Huis dag(en). Ter plaatse krijg je immers de beste indruk. Uiteraard ben je van harte uitgenodigd om jouw eigen aankoopmakelaar mee te nemen.


Veiligheden
Voor jou als koper hebben wij een aantal veiligheden ingebouwd zodat je je verzekerd weet van een veilig, eerlijk en transparant koopproces.

Veiligheid 1: Je kan bieden met voorbehouden
Als je een bieding uitbrengt mag je hierbij jouw voorbehouden benoemen. Deze voorbehouden kunnen variëren van een voorbehoud financiering of voorbehoud verkoop eigen woning. Maar je kunt ook andere voorkomende voorbehouden benoemen in jouw voorstel. Naast voorbehouden mag je ook een koopmotivatie noemen. Waarom zou de verkoper voor jou moeten kiezen? Wij bieden je graag ruimte voor veiligheid in het biedproces!

Veiligheid 2: Transparantie
Iedereen kan het biedproces op een huis volgen. Als je actief op een woning biedt, wordt je per e-mail direct op de hoogte gehouden van nieuwe biedingen. Wordt er in het laatste kwartier van de veiling geboden, dan wordt de veiling automatisch met een kwartier op de klok verlengd. (geboden om 17.54 uur bij sluiting om 18.00 leidt tot verlenging tot 18.15 uur) Dit gaat door tot er niet meer geboden wordt.

Veiligheid 3: Financierbaarheid
Doordat het verkoopproces een ruime periode van tijd beslaat, heb je ruim de tijd om te onderzoeken of het door jou gedroomde huis binnen je financiële plaatje past. Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw eigen financieel adviseur of een afspraak maken met jouw bank voor hypotheek gesprek.
 
 

 

Hoe werkt het online bieden op een huis voor de koper?
Als je interesse hebt in een huis kun je je bij ons aanmelden om mee te doen aan de veiling van een huis. Wij zullen jouw gegevens vertrouwelijk behandelen.

De biedingen worden gedaan onder vermelding van een zelf gekozen gebruikersnaam. Op deze manier kun je als bieder dus anoniem blijven. Elke bieding is zichtbaar via de website, dit zorgt voor meer transparantie. Als koper betaal je een veilingfee van 2% van de richtprijs.

Op www.horstra.nl vind je een actueel aanbod van van alle (komende) veilingen. Klik op de betreffende woning om de gegevens te raadplegen en de veiling te kunnen inzien. Wanneer je de vermelde documentatie wilt bekijken, dan klik je op ‘Inloggen’ om deze te kunnen downloaden. Ben je nog niet geregistreerd, dan kun je eerst gratis een account aanmaken om door te gaan.


Ben je ingelogd?
• Dan kun je nu de documentatie downloaden.
• Je bent goed voorbereid op de veiling!


Tijdens de twee kijkdagen ben je van harte welkom om het object te komen bezichtigen. Je hoeft hiervoor dus geen afspraak te maken. De veiling gaat van start na de tweede kijkdag. Via de website kun je de veilingklok en de lopende biedingen in de gaten houden. Om zelf een bieding uit te brengen klik je op ‘plaats een bod’ bij de betreffende woning. Op het vervolgscherm kun je jouw bod uitbrengen en eventuele voorbehouden. Zodra jouw bod geplaatst is zal dit zichtbaar zijn op de website.

Word je overboden?
Dan krijg je hierover automatisch bericht, zodat je je tijdig kunt beraden op een eventueel nieuw bod. Na afloop van de veiling wordt door verkoper de balans opgemaakt. Op basis van gunning wordt bepaald of en aan wie de woning wordt gegund.

Einde van de veiling
De veiling eindigt na afloop van de veilingtermijn. Als er op het eind vlak voor het aflopen van de termijn nog een bod gedaan wordt, dan wordt de termijn met 15 minuten verlengd.

Benieuwd naar ons online aanbod? Klik dan hier.

 

Flyer online biedenDownload hier onze flyer over online bieden op een woning.

Ons Online aanbod


Inloggen/aanmelden

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring